Livet

Tänk att det finns så mycket man vill här i världen. Platser att besöka, saker att äga, människor att umgås med, känslor att känna, självförverkligande och så mycket mer man vill uppnå innan man sluter ögonen för att aldrig öppna dem igen. Jag börjar alltid fundera över sådant när jag stannar upp i ekorrhjulet och ser mig omkring. Ser på det jag har, och det jag ännu inte upplevt. 
 
Varje gång jag läser orden "Carpe diem" eller liknande vill jag spy litegrann. Självklart ska man glädjas försöka göra det bästa av varje dag och ta chanser man får, men hur ofta lever man efter det? Jag har försökt att göra det på sistone, trots att allt känns motigt och jobbigt just nu. Jag vill inte använda framtiden för att fly tiden jag lever i nu, men vad skadar det om det får mig att kämpa vidare och motiveras?
 
Det första jag ska göra då jag tagit studenten är att åka till London med min mamma och äldsta syster. Kunde inte fått en bättre studentresa, lämna det gamla bakom sig och muntra upp sig med en resa till en av världens mest kända städer. Första steget ut i världen. Jag vill aldrig sluta resa. Jag vill åka till ett soligt, varmt land med min älskade, jag vill se USA och allt vad det innbär. NYC, Los Angeles, Seattle, Miami. Jag vill åka till Australien och uppleva allt från wildlife till sol och bad. Jag vill åka till Kanada för att vandra i skogen och se naturen. Jag vill fara runt i Europa och upptäcka de spännande länderna här. Italien, Grekland, Frankrike, Kroatien, Danmark. 
 
Jag vill flytta hemifrån till en stad jag trivs i, träffa nya människor, ta hand om ett djur eller två från djurskyddet, spendera livet med min älskade, se världen, köpa saker jag velat ha, vara nöjd med den jag är och kunna stå för det i alla lägen, känna mig tillfreds med min utsida, ha människor omkring mig jag älskar och som älskar mig, settle down och leva ett lugnt liv. Pensionera mig från ett yrke jag trivts med och göra det jag inte hunnit dittills. 
 
Nej herregud alltså. Vad man vill uppnå alltså. Undra om alla känner såhär, men ingenting av det man vill någonsin händer av olika anledningar? Det är jag livrädd för. Att jag ska låta hinder förbli hinder som stoppar mig från att göra det jag vill. Hemska tanke. Jag vill ju leva. Jag ska leva.